RIP: professzionális raszterizáló, képfeldolgozó és munkafolyamat szoftverek

Az ún. RIP ('raster image processor') vagy raszterizáló szoftver a széles formátumú színes digitális tintasugaras nyomtatás hasznos - sokszor nélkülözhetetlen - segédeszköze.

rip nyomtató szoftverA RIP tulajdonképpen a nagyméretű inkjet nyomtatók nyomtató-meghajtójának tekinthető, de sokkal több is annál. Lehetővé teszi nagyméretű állományok nyomtatását. Általánosan elterjedtek a RIP szoftverek, de létezik hardver RIP is. A grafikai szoftverek biztosítják a színhű nyomtatást színkalibrálási, ICC profil alkalmazási lehetőségeikkel ('color management', színmenedzsment). A RIP-ek különböző layout és kényelmi funkciókkal rendelkező grafikai szoftverek is egyben, segítenek pl. túlméretes képek több szegmensből való nyomtatásánál ('tiling', csempézés) vagy a nagy nyomathordozó-felületre kisebb képek gazdaságos elrendezésében ('nesting').
A korszerű RIP az egész nyomtatási munkafolyamat ('workflow') kezelését elvégzi, akár hálózatos, több felhasználós, több nyomtatós környezetben is, emellett számolja a nyomtatási költségeket is. Az Ön nyomtatójához és feladataihoz - az egész munkafolyamathoz - legmegfelelőbb RIP kiválasztásában a Digit szakemberei készséggel állnak rendelkezésére. A modern ripek hálózatban is használhatóak, különböző automatizmusokat is magukba foglalnak.


Wasatch RIP szoftverek

 • Wasatch is sophisticated software made easy. With simple setup, intuitive workflow, and powerful printing controls, SoftRIP saves you time and money while producing excellent quality color.
 • Produce color separations for screen, flexo, and litho printing. Perfect moiré–free rosettes with award-winning technology.
  Wasatch SoftRIP SP
 • Developed exclusively for the needs of textile printers, SoftRIP TX is equipped with the tools you need to make your transition to digital printing seamless.
  SoftRIP TX
 • Ideal solution for digital label printing. With support for high-speed, on-demand label production, the simple, easy-to-use interface means that new users can be up and running in minutes.
 • VDP option helps streamline the production of customized print runs, such as labels, signs, jerseys, promotional items.
  wasatch softrip variable data printing

Jobb oldali blokkok

MIÉRT KELL A RIP?

Ha csak az adatokat akarja elküldeni a nyomtatónak, használhatja a hozzá adott drájvert. De ha meg akarja kapni azt a minőséget, amelyre a nyomtató vásárlásakor számított, szüksége van egy igazi RIP-re. A beruházás hamar megtérül, mivel időt és médiát takaríthat meg.


TÖKÉLETES SZÍNEK

A valósághű színek eléréséhez szükséges a nyomtató, tinta, nyomathordozó és RIP (nyomtató program) összehangolt színvezérlését meghatározó ICC profil alkalmazása.
ICC profilok letöltése
ICC információk

TIPP

Tudjon meg többet a színekről és a nyomtatásról a Wasatch Learning Library tudásközpontjából.

Copyright (c) Digit Bt., Všetky práva vyhradené. - www.nagyformatumu.hu/sk/ - kontakt - sk