3 új Canon imagePROGRAF fotónyomtató

3 új Canon imagePROGRAF fotónyomtató

A nagyformátumú proof- és fotónyomtatás új szintje.
A Canon három új imagePROGRAF nagyformátumú tintasugaras nyomtatót jelentett be -
a 112 cm-es imagePROGRAF iPF8300, és a 61 centis   imagePROGRAF iPF6350, iPF6300 típusokat.

sajtóinformáció - 2010. március 23.

A Canon bemutatta három új, nagyformátumú modelljét, a 44 hüvelykes imagePROGRAF iPF8300, valamint a 24 hüvelykes imagePROGRAF iPF6350 és iPF6300 nyomtatókat. Az új modellek a ma elérhető legjobb minőséget biztosítják a vízbázisú nyomtatók piacán, mivel a Canon 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét és innovatív nyomtatási technológiáját alkalmazzák. A nagyobb pontosságú és kiterjesztett színterjedelmű nyomatok még a professzionális felhasználók kifinomultabb igényeit is kielégítik.

ipf63x0 proof nyomtatásA Canon kifejlesztette az új 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét, amelynek köszönhetően az imagePROGRAF iPF8300, iPF6350 és iPF6300 nyomtatók az előző imagePROGRAF iPFx100 sorozathoz képest mintegy 20 százalékkal szélesebb színskálát biztosítanak! A  LUCIA EX tintarendszer segítségével jobb minőségű, nagyobb denzitású, élesebb fekete színekkel és finom, egyenletes színárnyalatokkal rendelkező nyomatok készíthetők. Az új tinták innovatív polimerstruktúrája jobban ellenáll a karcolásnak és védelmet nyújt a színek fakulása ellen, miközben csökkenti a patinásodást#, a metamériát#, és ezáltal tartós, állandó minőségű nyomatot eredményez. Az LUCIA EX tintakészlet dinamikus színterének maximális kihasználása érdekében minden új imagePROGRAF modellt két új 1 hüvelykes nyomtatófejjel szereltek fel, amelyek mindegyike színenként 2560 fúvókát tartalmaz, és 2400x1200 képpontos felbontás mellett 4 pikoliteres tintacseppeket bocsát ki. Az új modellek nagy pontossággal, tisztán képesek megjeleníteni a részleteket is.
ipf8300 fotónyomtatás
A megnövelt mechanikai merevségnek köszönhetően az új modelleknél még pontosabb a tinta elhelyezése, így jobb vonal-, és szöveghűség, illetve egységesebb színvilág érhető el. A kiemelkedő képpontosság mellett az új termékek automatikus színkalibrációs funkcióval is rendelkeznek, amely a nagy teljesítményű belső érzékelőkkel pontosan észleli, beállítja és korrigálja a nyomtatófejek változásait, ezáltal állandó színhűséget és pontos színeket biztosít. A színkalibráció funkció egyszerűen elérhető a nyomtató kezelőfelületéről, és tíz perc alatt elvégezhető a teljes kalibrációs folyamat.

Az új imagePROGRAF modellek támogatják a főbb RIP# szállítók - például a CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld (PosterJet), GMG, ONYX Graphics és SCP - termékeit, így lehetővé teszik többek között próbanyomatok, tervek és kereskedelmi fotók nyomtatását is.

Az új Media Configuration Tool biztosítja, hogy az eredeti Canon márkájú papírok használata mellett a felhasználók saját módosításokat is végezhessenek a papírbeállításokon, így a harmadik féltől származó papírokra készített nyomatok is pontosak és magas minőségűek lesznek. A népszerű InteliCoat, Hahnemuehle, Ilford és Sihl nyomathordozók ICC profiljai# letölthetők a megfelelő vállalati webhelyekről. A Canon egy teljes körű - a beolvasástól a nyomtatásig terjedő - megoldás kifejlesztése érdekében olyan hardvergyártókkal is együttműködött, mint a Colortrac és a Contex.

A munkafolyamatok gördülékenysége, és a nagy mennyiségű nyomtatás érdekében a Canon iPF8300 és iPF6350 nyomtató 80 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik, amely biztosítja a nagyméretű fájlok nyomtatási sorának gyorsabb feldolgozását, illetve lehetővé teszi a nyomtatóról a feladatok újranyomtatását. A magas termelékenység, valamint a teljes nyomtatási idő csökkentése érdekében az új modellek szabványos, gigabites Ethernet hálózati csatlakozóval és egy automatikus, kétpengés vágóval is rendelkeznek.


"Az elmúlt két évben a Canon saját ügyfélkutatásainak eredményei azt mutatták, hogy a nagyformátumú megoldások növekvő üzleti lehetőséget jelentenek számos - nyomtatással kapcsolatos - piaci szegmensben. A piaci igényekre válaszként az imagePROGRAF legújabb modelljeivel innovatív digitális képfeldolgozó technológiákat vezettünk be. Az új berendezések kedvező üzemeltetési költség, és az elérhető legszélesebb színtér mellett biztosítanak kiváló minőségű nagyformátumú nyomatokat. Így segítik a professzionális felhasználókat, hogy új munkafolyamatok bevezetése nélkül is megfeleljenek ügyfeleik elvárásainak és javítsanak üzleti teljesítményükön" - Yuichi Miyano, Canon Europe, LFP igazgató


Az új imagePROGRAF 8300, 6350 és 6300 modellek 2010. áprilistól rendelhetők a Digit Számítástechnikánál. A rendkívüli európai érdeklődés miatt a szállítást csak a megrendelés sorrendjében tudjuk biztosítani.



# meghatározások a Digit KISOKOSban: ICC, metaméria, patinásodás, RIP

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu