A Z Corporation-t megvásárolja a 3D Systems

A Z Corporation-t megvásárolja a 3D Systems

A vásárlók a háromdimenziós tartalom nyomtatására alkalmas megoldások legteljesebb választékát érhetik így el.



A Z Corporation, a színes tintasugaras 3D nyomtatás vezető cége a szintén amerikai 3D Systems Corporation (NYSE: DDD) tulajdonába kerül. A vásárlással létrejön az első olyan cég, amely egymaga képes kínálni a legkülönfélébb 3D nyomtatási technológiákat, 3D-s tartalmakat, és 3D-s tervezési szolgáltatásokat.
A Contex Csoport - a Ratos AB leányvállalata - bejelentette, hogy megállapodást írt alá,miszerint eladja leányvállalatait, a Z Corp. és Vidar Systems cégeket, a 3D Systems Corporation-nek 137 millió USA dollár készpénzért. Az akvizíció várhatóan 2011 végére vagy 2012 elejére fejeződhet be.
A megszerzett vállalkozások 58 millió USA dollár bevételre tettek szert a 2011. június 30-án zárult tizenkét hónapos időszakban, konszolidált bruttó haszonkulcsuk pedig elérte az 55%-t.


"Célunk, a tervezők segítése, hogy még több ötletük születhessen, még jobban kommunikálhassanak, és még innovatívabbak legyenek, a 3D Systems-hez csatlakozva még gyorsabban teljesíthetjük ezt a vállalásunkat."
- John Kawola, a Z Corp. vezérigazgatója -
"Azt akarjuk, hogy a színes 3D nyomtatás jóval több tervező számára hozzáférhető legyen, és a legteljesebb felhasználói élményt biztosíthassa."


A 3D Systems Corporation
A 3D Systems vezető szolgáltatója a 3D-s tartalom-nyomtatási megoldásoknak, beleértve 3D nyomtatókat és alapanyagaikat, valamint az azokkal készített tárgyakat, az egyedi igények szerint nyomtatott alkatrészek előállítását a szakemberek és a fogyasztók számára. A vállalat kreatív tartalom fejlesztéséhez, tervezéshez is kínál hatékony eszközöket és szolgáltatásokat. A szakszerűen integrált megoldások helyettesítik, kiszorítják és kiegészítik a hagyományos módszereket. Az új termékek tervezési ideje és költsége csökkenthető a digitális tartalomból közvetlenül nyomtatással előállítható, kézbe fogható, valódi tárgyak nyomtatásával. Ezeket a megoldásokat használják a gyors tervezés, kommunikáció, prototípus és funkcionális termék készítésénél.
További információ: www.3DSystems.com


A Z Corporation
Z Corp. a világ egyik vezető cége, amelyik személyi és professzionális 3D nyomtatókat, 3D szkennereket, valamint a hozzájuk kapcsolódó anyagokat és szolgáltatásokat kínál. 3D nyomtatóival gyorsan és a legalacsonyabb költséggel lehet fekete-fehér és valódi színes háromdimenziós modelleket, prototípusokat vagy funkcionális alkatrészeket létrehozni a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz, beleértve az oktatást, az építészetet, az egészségügyet, az ipari és a fogyasztói felhasználást is.
További információ: www.zcorp.com


A Digit Számítástechnika
A Digitet 30 éve alapították magyar magánszemélyek. Az évtizedek során a cég a nagyformátumú digitális megjelenítés eszközeinek specialistájává vált. Importál, forgalmaz és szervizel nagyformátumú tintasugaras nyomtatókat, széles formátumú szkennereket, habvágókat, trimmereket, … valamint kiegészítőiket. Mint hivatalos viszonteladó kínálja a Z Corp. 3D nyomtatóit és 3D szkenereit 2007 óta. A 3D Systems céggel 2011 tavaszán kötött viszonteladói szerződést. A Digit a 3D nyomtatók szakszervizét is ellátja, 3D nyomtatóival szolgáltatást is vállal.
További információ: www.nagyformatumu.hu


Megosztás a facebookon

Kapcsolódó oldalak

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu