A 3D nyomtatás meghatározói

A 3D nyomtatás meghatározói


A TCT Magazin össszeállított egy huszas listát azokról azokkal az emberekről, akik a legjobban befolyásolták a gyors prototípus technológiák, a 3D nyomtatás fejlődését.

A második helyen szerepel Abe Reichental, aki a 3D Systems elnök-vezérigazgatója 2003. szeptembere óta. Abe szenvedélye a gondolattól a termelésig tartó folyamat "demokratizálása". Irányítása alatt fejlődött a 3D Systems cég 3D nyomtatók gyártójából olyan megoldások szállítójává, amelyek átalakítják az egész ágazatot azzal, hogy szerte a világon képessé teszi a szakembereket és a fogyasztókat az "új" létrehozására és elkészítésére.

A 3DP / AM iparágra legpozitívabb hatást gyakorlók listáján szerepel Chuck Hull, a 3D Systems társ-alapítója is. Ő a sztereolitográfia (SLA) feltalálója, amely a legelső és legtermékenyebb 3D nyomtatási technológia. A sztereolitográfia kifejlesztése óta (1980-as évek közepe) Chuck Hull több, mint 60 iparági szabadalom tulajdonosa. A 3D nyomtatás területén ma is folytatott úttörő munkájáért számos díjat és elismerést kapott.

Charles W. Hull

Chuck Hull egy sztereolitográfiás eljárással működő (SLA) 3D nyomtató előtt.

Abe Reichental

Abe Reichental a 3D Systems egyik 3D nyomtatójával nyomtatott gitáron játszik.


Fotók (c) Abe Reichental: 3D Systems Cubify blog; Charles W. Hull: 3D Systems Corporation
Abraham N. Reichental ismert Abe vagy Avi néven is.


Copyright (c) Toate drepturile rezervate, Digit Bt. - www.nagyformatumu.hu/ro/ - contact - ro