3D nyomtatást támogató operációs rendszerek

3D nyomtatást támogató operációs rendszerek

natív drájver Win 8.1 és Linux alá


Az ingyenes Fedora 19 Linux operációs rendszer is támogatja a 3D-s nyomtatást. A Fedora rendelkezik 3D modellezési lehetőséggel (OpenSCAD), el tudja készíteni a műanyagolvasztásos módszerrel (FDM) működő 3D nyomtatóknak szükséges g-kódot (Slic3r) és vezérelni tudja a 3D nyomtatókat.

unix 3d

A Fedora 3D-s funkcióinak részletes ismertetője:
http://fedoraproject.org/wiki/Features/3D_Printing

A Fedora letölthető innen:
http://fedoraproject.org/get-fedora.html


windows 8.1 A „csatlakoztasd és játssz” szlogen jegyében immár a 3D alkalmazást is lehetővé teszi a Microsoft új, Windows 8.1 operációs rendszere.
3D nyomtató eddig is csatlakoztatható volt Windows-zal működő PC-khez, de a 3D alkalmazásokat olyan formátumban kellett megadni a számítógépnek, amit annak szoftvere kezelni tud. Ezt a nehézséget hidalja most át a Windows 8.1.
Bár az újdonság elsősorban a tervezők számára nyit az eddiginél egyszerűbb 3D nyomtatási lehetőséget, az egyre népszerűbb otthoni 3D nyomtatás szerelmeseinek is nagy hasznára lehet a háromdimenziós térbeli alakzatok létrehozásában.
Egyelőre még egyetlen 3D nyomtatógyártó sem támogatja termékével a Win 8.1-et, de a Microsoft arra számít, hogy a gyártók igyekeznek mihamarabb kihasználni ezt a lehetőséget.

megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu