Cserélhető okostelefon-modulok

Cserélhető okostelefon-modulok

Google + 3D Systems

3D nyomtatású okostelefon-modulok gyártására kötött partnerségi megállapodást nemrégiben a Google és a világ egyik vezető 3D-nyomtató gyártója, az amerikai 3D Systems. A két óriáscég, hosszú távon több tízmilliárd dollárt hozó közös üzlete, az Ara Projekt keretében olyan okostelefon-modulokat gyárt majd, amelyek gyorsan és minden erőfeszítés nélkül teszik lehetővé a telefonok modulcseréjét. Így, ha csak egy új modul szükséges, az egész telefont nem kell lecserélni, ugyanígy, ha egyik-másik funkciót nem kéri a fogyasztó a készülékhez, az a modul egyszerűen kihagyható, illetve egy új funkció hozzáadható lesz.

Az "a la carte" okostelefonok piacra dobását már jövőre tervezik, évente sokmilliós, akár milliárdos nagyságrendű eladással számolva világszerte. A megfelelő minőségű és mennyiségű modulgyártáshoz a 3DSystems nagysebességű 3D nyomtatási rendszert fejleszt, amely a termelés gyorsaságát és mennyiségét képes lesz hosszú távon biztosítani. A 3D modulcserés technológia nemcsak az okostelefóniában hozhat forradalmi változásokat, hanem egyéb gyártási területeken is, így gyártók tömegei érdeklődésére tarthat számot.


További részletek az ARA projektről:

www.3dsystems.com/blog/2014/04/turning-jigsaw-puzzle-mobile-phone-project-ara

www.3dsystems.com/blog/2014/04/new-details-project-ara-and-future-modular-phones

www.3dsystems.com/phonebloks-update-story-behind-ara (video)

www.3dsystems.com/press-releases/3d-systems-2014-investor-analyst-day-highlights

Ossza meg a jó hírt másokkal is a facebookon!

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu