Bal oldali blokk

industria nagydíj

INDUSTRIA 2010 nagydíjas a ZPrinter 450 3D nyomtató

INDUSTRIA 2010 nagydíjas a ZPrinter 450 3D nyomtató

Az INDUSTRIA 16. Nemzetközi ipari szakkiállítás nagydíját nyerte a ZPrinter 450 színes irodai 3D nyomtató.

SAJTÓINFORMÁCIÓ



Bárki számára elérhetővé vált a színes 3D nyomtatás irodai alkalmazása.


Janovszky György az Industria nagydíjjal és oklevéllelA háromdimenziós nyomtatási technológia (3DP) az alapja a Z Corporation gyors prototípusgyártási eljárásának. A 3DP valódi térbeli tárgyakat állít elő egymásra helyezett porrétegek folyékony kötőanyaggal való rögzítésével. Hasonlóan működik, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatás, de itt a kötőanyag nem papírra, hanem porrétegekre kerül, az eredmény pedig nem csak egysíkú, hanem térbeli lesz. A ZPrinter 3D nyomtatók a gyors prototípus gyártás mellett használhatóak a vizualizáció, koncepció-modell, termékminta, öntőforma készítés területén; hasznos a végeselem analízis, gyógyászat és a funkcionális tesztelés szakembereinek is.

A ZPrinter sorozatú 3D nyomtatók tökéletes valós mását képesek elkészíteni a számítógépen tervezett virtuális 3D-s modellnek. A bemeneti adatok valamely 3D CAD tervezőprogramból, 3D szkennerrel beolvasott eredetiről vagy akár CT/MRI diagnosztikai értékekből származhatnak.
A Z Corp. nyomtatók a világ leggyorsabb 3D nyomtatói. Egyedülállóan képesek színes modellek előállítására is.

A ZPrinter 450 3D nyomtató az első magas szinten automatizált, hatékony és iroda-barát 3D nyomtató a világon. A színes 3D nyomtatást teszi elérhetővé bárki számára.


A ZPrinter 450 max. 20*25*20 cm-es méretben építi fel a kézbefogható modellt 89 mikron vékony rétegekből.

Industria nagydíjA harmadik generációs ZPrinter nyomtatók, az általános célú ZPrinter 450 mellett, a gazdaságos monokróm ZPrinter 350, és a legnagyobb méretű, legnagyobb felbontású ZPrinter 650 a világ leghatékonyabb 3D nyomtatói. A ZPrinter nyomtatók dicsekedhetnek a legalacsonyabb anyagköltséggel a gyors prototípusgyártási megoldások között. Ráadásul a ZPrinterekben teljes egészében újra felhasználható minden maradék anyag, így tényleg csak a 3D modell előállításához ténylegesen felhasznált anyagot kell kifizetni.

A gyártó amerikai Z Corporation 3D nyomtatóinak és 3D szkennereinek magyarországi forgalmazója és szakszervize az 1981-ben alapított Digit Számítástechnika (www.nagyformatumu.hu).

Az INDUSTRIA 2010 Nagydíjjal kitüntetett ZPrinter 450 és egy ZScanner 700 3D lézerszkenner működés közben megtekinthető az Industria Nemzetközi Ipari Szakkiállítás, „A” pavilon, 206/J standján.

Kapcsolódó írások

Kapcsolódó termék

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu