3D Systems újdonságok Las Vegasból

3D Systems újdonságok Las Vegasból

Az elérhető 3D nyomtatás a CES-en


3D Printing 2.0
Csak egy hónapja volt, hogy a 3D Systems (a legnagyobb 3D nyomtatós cég) egy tucat újdonságot jelentett be az Euromold kiállításon. Most pedig a Las Vegas-i CES 2014 rendezvényen újabb, hihetetlenül izgalmas újdonságokról számolt be Avi Reichental.

Az "otthoni" kategóriában bejelentették az első 1000 dollár* alatti árú két extruderes, kétszínes 3D nyomtatót, a Cube 3-at.
A Cube nyomtatók gyerekjáték szinten egyszerű kezelhetősége, WiFi kapcsolati lehetősége, a Cubify közösségi oldal (www.cubify.com, pl. ingyenes 3D-s nyomtatható tartalmak) használata ugyanúgy jellemző az új Cube Pro esetében is. A consumer és prosumer igényeket is kielégítő gép 1, 2 vagy akár 3 extruderes változatban is kapható lesz. Újdonsága a teljesen kontrollált, zárt belső nyomtatási tér. (Az extruderes nyomtatók érzékenyek a hőmérsékletre.) Felbontása a kategóriában eddigi legnagyobb, 75 mikronos! Ára 5000 dollár* alatt várható.

Új anyagokkal új területeket hódít meg a 3D nyomtatás

A CES-en mutatták be a kerámiát nyomtató CeraJet 3D printert. Ára 10000 dollár* alatt lesz. A nyomtató forradalmasíthatja a harmincezer éves kerámia készítési technikákat (öntés, korongozás), hiszen eddig elképzelhetetlen formák hozhatóak létre vele. A nyomtatott tárgyak komplexitása, megismételhetősége új piacot teremthet.  A CeraJettel gyártott 3D modellek mázolhatóak, kiégethetőek.

cukorVégre megjelent az első profi ételnyomtató, a ChefJet és a ChefJet Pro is. A "konyhakész" megoldással különleges dizájn-ételek, csokoládék, édességek készíthetőek. Ha a szakács esetleg nem lenne járatos a 3D-s CAD modellezésben a Digital Cookbook "digitális szakácskönyv" segíti a tervezésben. A monokróm ChefJet modell 5000$* alatt, a nagyobb színes ChefJet Pro 10000 dollár* alatti áron várható és rendelkeznek már élelmiszer hatósági engedéllyel.

A múlt év végén bemutatott Sense - az első 3D-s integrált fizikai fényképező eszköz - után a CES-en volt először látható az iSense, egy iPadra csatolható vezeték nélküli fizikai fényképező eszköz, azaz egy gyors 3D-s szkenner beolvasási, editálási képességekkel. Az új kütyü nyárra várható 499$-os* áron.

A nagyközönség mindennapi életébe hoz 3D stílust a cubify.com portál második verziója. "Fejezd ki magad 3D-ben". Erről nem is érdemes többet írni, tessék megnézni. A videón például látható egy babaház, csupa 3D nyomtatóval készült berendezéssel. De a divat szerelmesei láthatnak Cube Pro-val készült hordható cipőt is.

A Touch 3D-s egér használható az "intuitív 3D-s szobrászathoz" a 3D Systems Cubify Sculpt szoftverével. Az egér 3 dimenzióban mozgatható, hasonló eredményt ad, mintha agyagot formáznánk. A készülék rendelkezik erővisszahatással is ha a terven szilárd felülethez ér. Szoftverrel 500$ körül lesz.


Ave, a 3D Systems vezetője legizgalmasabb újdonságnak a CubeJet 3D nyomtatót tartja. Hisz ez az első 5000 dollárnál* olcsóbb valódi színes 3D nyomtató a piacon.

Ki ne ismerné a plazák folyosóin megtalálható igazolványkép készítő automatákat. A 3D Systems nyáron megjelenő "bódéja" is hasonlóan működik, de az önarcképet hat kamerával készíti. A háromdimenziós felvételt utána mindenki magának szerkesztheti, pl. rózsaszín frizurát illeszthet hozzá. A szolgáltató pedig pár napon belül elküldi a kész selfie szobrocskát, egy önarcképpel ellátott star trek figurát vagy hercegnőt.

A film végén még megszólaltatnak pár 3D nyomtatással készült hangszert is.

Az itt bemutatott új fejlesztések piaci megjelenése 2014 első felében várható. A megadott árak az USA-ban érvényes listaárak, Európában valószínűleg valamivel többe fognak kerülni.
Ha további részletekre kíváncsi, írjon nekünk.


megosztás!

Copyright (c) Digit Bt., All rights reserved - www.nagyformatumu.hu/de/ - Kontakt - de