ThermoCut PRO feszített izzószálas habvágó

ThermoCut PRO feszített izzószálas habvágó

A CONER ThermoCut PRO fűtőszálas habvágó plotter (hotwire foamcutter), olcsó alapanyagokkal igényes termékek előállítását teszi lehetővé.

Profi 3D habvágó EPS, XPS habtömb, habtábla daraboláshoz, formavágáshozA "thermoplotter" olyan, számítógép vezérelte vágógép, amely egy kifeszített ellenálláshuzalt (cekászt) akár 900°C-ra képes felhevíteni. Ez a meleg a közelében lévő anyagot elpárologtatva képes "vágni". A habvágás digitális vezérlése, valamint a különböző alapanyagok vágási paramétereinek tárolása precíz vágást tesz lehetővé.

A ThermoCut foamcutter egy számítógép által vezérelt izzószálas vágógép, amely lehetővé teszi  3 dimenziós alakzat kivágását 60 kg/m3-nél kisebb testsűrűségű, extrudált vagy expandált habból* (foam), mint pl.:


 • expandált polisztirol (EPS, polisztirén, hungarocell, nikecell, stiropor, polistirol)
 • extrudált polisztirol (XPS, stirodur)

A vágást számítógép vezérlésű léptetőmotor hajtotta meleg drót (izzószál) végzi. A polisztirol hablemezek, habtömbök gyorsan és pontosan vághatók ezzel a módszerrel. A precíziós vezérlés lehetővé teszi az anyag vastagságán belül szinte bármilyen forma kivágását. Megfelelő tervezéssel - több oldalról kivágva - bonyolultabb térbeli alakzatok is készíthetők.

A ThermoCut Pro habvágók nevében található szám megfelel a vágható anyagvastagságnak, ami arányos a feszített izzószál hosszával.

Alapanyagok
A vágógépek* expandált polisztirol és extrudált polistirol habanyagok vágására használhatók. Az expandált polisztirol (EPS) cellás szerkezetű keményhab, közismert neve hungarocell. Kapható táblában és tömbben. Általában fehér színű. Legismertebb hazai gyártója a Bachl (korábban Nikecell).

Az extrudált polisztirol keményhab (XPS) táblákban kapható, az előzőnél keményebb anyag. Szerkezete is egyenletesebb. Gyártótól függően különböző színekben kapható. Ismertebb gyártók és XPS hablemez terméknevek: URSA (Ursa Foam), BASF (Styrodur), Dow (Styrofoam), Austrotherm (AT).

Felületkezelés
kérgesített ablakdekorációA polisztirol habanyagok jól festhetők vizesbázisú festékekkel. A habból kivágott alakzatok általában még nem kész termékek, a megfelelő megjelenés és tartósság érdekében további munkálatokat igényelnek. A habok felülete általában sérülékeny, a külső behatásokkal szembeni ellenállást, élettartamot érdemes megnövelni kérgesítéssel (pl. több rétegben felkent polisztirol-ragasztóval), védőbevonattal. Ezért ajánlunk professzionális kérgesítő védőréteget kültéri, építészeti alkalmazásokhoz.


Ajánlatunk tartalma (a habvágó eladási ára tartalmazza)

 • vágógép
 • vezérlőegység
 • USB kábel (4,5 m)
 • 1 tekercs titánium vágóhuzal
 • SOFTCUT szoftver - magyar nyelvű
 • kézikönyv - magyar nyelvű
 • ingyenes kiszállítás és helyszíni telepítés, rövid betanítás.

A CONER professzionális habvágókra 1 év teljeskörű helyszíni garanciát plusz 4 év alkatrész garanciát biztosítunk.

izzószálas habvágó ár, rendelés Rendelje meg most a habvágót ingyenes kiszállítással és üzembehelyezéssel** webáruházunkból!

Nézze meg

Pár video youtube csatornánkon:

© Az oldalon szereplő illusztrációk a Digit Számítástechnika, a Coner S.C., a StudioWiG Honek alkotásait ábrázolják, mindegyik Coner ThermoCut hungarocel vágó géppel készül.

* A habvágókat extrudált (XPS) és expandált polisztirol hab (EPS, hungarocell) vágására fejlesztették. Egyéb anyagoknál próbavágást javasolunk. Hablemezvágó gépeinkkel vágnak pl. polifoam anyagot, de a több rétegből összeragasztott polifoam a ragasztás keménysége miatt nem vágható szépen. Habszivacs vágását a CNC rezgőszálas habvágógép alkalmazásánál olcsóbban, de nem olyan szépen lehet végezni vele, a szivacs felülete megéghet. EPS és XPS hab ismertető, magyarországi gyártók.

A feszített izzószálas habvágó nem alkalmas rozetta, cizellált, ornamentikus díszítésű stukkó, mintás léc, ión vagy korintuszi oszlopfő vágására. Homorú felületek sem készíthetőek, csak korlátozott mértékben a formázható vágódróttal. Bonyolult szobrok tervezéséhez megfelelő 3D szoftver ismerete szükséges.

** A díjmentes kiszállítás csak Magyarország területén érvényes.

Ár: 0,00Ft
ThermoCut Pro típus
60
/P
60
/PTS
130
/P
130
/PTS
240
/P
240
/PTS
300
/PTS
Basic Mini Midi Max Baby Mini Mini Midi Max Mini Midi Max
vágási hossz (X) [cm] 130 130 240 300 60 130 130 240 300 130 240 300
vágási magasság (Y) [cm] 120 120 60 120 120 120 120 120
izzószál hasznos hossza ~
max. anyag vastagság (V) [cm]
60 130 240 300
vágóhuzal titánium fűtőszál (hosszú élettartam, nagyobb vágási sebesség)
vágóhuzal vastagsága [mm] 0,25 0,25 0,25 0,25 0,35 0,35 0,35
formázható drót vastagsága [mm] - 0,9 opció* 0,9 - - -
címezhető felbontás 0,01mm
max. vágóhuzal mozgatási sebesség 700 cm/perc
max. vágási sebesség 280 cm/perc
vágóhuzal hűtése 2 darab ventillátor
vágóhuzal feszítés automatikus, rugós feszítés
léptető-motorok száma 6 6 6 6 6 6 6
felépítés nagy szilárdságú anodizált alumínium váz
tápellátás 230V / 50Hz
fogyasztás 650 W
elektronikus vezérlés független, közvetlen motor vezérlés
/T

forgatóasztal / eszterga funkció

nincs van opció* van opció* van van
150 kg terhelhetőségű S150 forgatómotor: lehetővé teszi forgástestek kivágását, vízszintesen és függőlegesen is használható
/S

formázható drót

nincs van opció* van opció* van van
adapter + 2 méter többször hajlítható, formázható króm-molibdén vágódrót
/P

perspektíva vágás

van
számítógép csatlakozó USB port
számítógép igény min. Pentium 400 MHz processzor (vagy kompatibilis), 256 MB RAM, min. 6 MB szabad hely a merevlemezen, USB port, a 3D látványképhez jó videokártya kell (pl. G-Force 4)
bemeneti fájlformátum A tartozék SoftCut szoftver HP-GL (.plt) vagy DXF fájlból automatikusan tud vágni.
3D RAW Triangle fájl importálás.
javasolt szoftver a kivágandó alakzatok készítésére

Vektorgrafikus szoftverek, pl. CorelDraw vagy hasonló, HPGL adat exportálási lehetőséggel. AutoCAD.
RAW Triangle formátumú 3D fájl készíthető pl. a Rhino 3D szoftverrel.

garancia 1 év teljes körű garancia + 4 év** alkatrész-garancia

60
/P
60
/PTS
130
/P
130
/PTS
240
/P
240
/PTS
300
/PTS

* Az opcionális forgóasztal és az opcionális formázható vágódrót, a távirányító csak új berendezésekhez rendelhető, utólagos upgrade lehetőség nincs.
** Magyarország területén. A garancia a vágószálra és bordásszíjra nem vonatkozik.

Az izzószálas habvágó felhasználható háromdimenziós feliratok, reklámtárgyak, építészeti elemek, makettek, film- ill. színházi díszletek, művészeti alkotások, hobbi tárgyak készítésére. Néhány ötlet a teljesség igénye nélkül.
térhatású feliratok, cégérek
Hányszor szembesült már a bonyolult térbeli logók előállításának nehézségeivel? Egyik ismert technológia sem volt megvalósítható vagy elérhető árú? A ThermoCut segítségével minden elképzelését testbe öntheti. A '/P' perspektívavágási funkció lehetővé teszi a különleges pl. kúpos vagy eltolt betűk vágását is.
3D stirofoam habbetűplasztikus hungarocel betű
plasztikus betű
vásári, színházi vagy filmdekorációk
Nincs több ilyen hasznos berendezés, ha kiállítási dekoráció, színpadi díszlet vagy filmháttér gyártásával foglalkozik. A ThermoCut habvágó sebességének és pontosságának köszönhetően mindezeket gyorsan és olcsón elkészítheti.

építészeti, belsőépítészeti díszlécek és díszítőelemek

Habanyagból készített épületdekorációk (homlokzatdísz, díszléc, mennyezeti sarokléc, holkerléc, mennyezethez rögzíthető karnistakaró léc, korlát, zárókő, parapet dísz, balusztrád, oszlop, homlokzatdíszítő és belsőépítészeti profil) védőhálóval és díszvakolattal borítva egyre népszerűbbekké váltak: tömegük, könnyű szerelhetőségük, egyszerű előállíthatóságuk, áruk és környezetbarát mivoltuk következtében. A régebben gipszből készített épületdíszeket helyettesíti, kis tömegű, egyszerűen ragasztással rögzíthető és alaktartó. A kültéri díszelemeket ajánlatos a felragasztás után kérgesíteni (pl. polisztirolragasztóval több rétegben átkenni), majd oldószermentes festékkel színezni. Profi felületvédelemhez javasoljuk a DecorFlex rendszert.
oszlop, oszlopfő habvágóval
EPS oszlop

holkerléc
XPS díszléc
csőszigetelések

Hőszigetelés, csőhéj készítése egyedi méretekben, akár sorozatban is. Használható egyedi méretű szigetelő, hangszigetelő idomok gyártására.
dekorációs és reklámtárgyak
habdekor, térbeli dekoráció
A térben kiemelkedő dekoráció figyelemfelkeltő. Egyedi promóciós anyagok, ajándéktárgyak, nagy méretű de könnyű és olcsó eladáshelyi vevőcsalogatók készítésének ideális eszköze a habvágó.

öntőformák
A ThermoCut Pro egyik legérdekesebb felhasználási területe az öntőformák készítéséhez használt pozitív formák elkészítése. Az így előállított pozitívok olcsóbbak és sokkal precízebben előállíthatóak, mint a tradicionális eljárásokkal készültek.
csomagolóanyagok
Kis sorozatú habcsomagolások előállításához a biztonságos szállítás érdekében. Pótolhatatlan eszköz elektronikus berendezések, múzeumi vagy kiállítási tárgyak, sérülékeny termékek csomagolásakor. Élvédők, elmozdulásgátló elemek, egyedi csomagolóeszközök egyszerű előállításához.
hobbi célokra, modellezéshez
Modellek, makettek elkészítéséhez. Az izzószál két végét egymástól függetlenül mozgatni tudó habvágók nagyon alkalmasak erre a feladatra is.


Tekintsen meg fotókat a habvágóval megvalósított munkákról a
galériában vagy referenciáink között!

A ThermoCut habvágók tartozéka a magyar nyelvű SoftCUT szoftver. A szoftver alkalmas a betöltött rajz(ok) vágási útvonalának automatikus megtervezésére, majd az alakzat kivágására. (Kérésre más nyelvi változat is kapható.)

A vezérlő szoftver legfontosabb tulajdonságai

 • HPGL és DXF fájlok beolvasása
 • Automatikus vágási útvonal tervezés
 • Automatikus objektum összefűzés, felesleges vonalak kiszűrése
 • A habvágó manuális vezérlése X és Y irányban
 • A forgóasztal manuális vezérlése
 • 10 definiálható és elmenthető vágási konfiguráció
 • Figyelmeztet az izzószál elhasználódására
 • Vágási szimuláció és előnézeti kép (a monitoron előre megnézheti a vágási útvonalat)
 • A kivágandó alakzat méretezhető
 • Többoldalú hasábok vágása, vágás közbeni forgatás, helikális testek vágása
 • Vágási projekt: szabálytalan forgástestek készítése több rajzból, az egyes vágások közötti elfordítás megadásával
 • A megszakadt vágási folyamat ugyanonnan folytatható (pl. izzószál elszakadása esetén)
 • 3D-s testek látványképe megjeleníthető a képernyőn. Ez különösen fontos a nem szabályos forgástestek kivágásánál.
 • Az izzószál két vége egymástól függetlenül vezérelhető: akár két különböző alakzatot, egy rajzot két különböző méretben és pozícióban vághat
 • Mind a kezelőszoftver, mind a részletes kézikönyv magyar (vagy angol) nyelvű

A vezérlő szoftver nem igényel különösebb számítógépet. Minimális erőforrásigénye egy Pentium alapú PC, 16 MB RAM, Windows XP. A 3D látványképhez jó videokártya kell (pl. G-Force 4). A kivágandó képek megrajzolásához bármilyen vektoros grafikai szoftver megfelel, amely képes HPGL formátumban (pl. CorelDRAW) vagy DXF formátumban (pl. AutoCAD) elmenteni a rajzot .

A forgatóasztallal - amely mind vízszintes, mind függőleges tengely körül forgathatja az anyagot - forgástestek is készíthetők. Oszlopok, lépcsőkorlátok, szimmetrikus és aszimmetrikus forgástestek készítéséhez nélkülözhetetlen. Az S150 akár 150 kg-ig terhelhető. A vezérlő szoftverrel az alapanyag folyamatosan forgatható vágás közben és/vagy többoldalas vágás végezhető.
"Eszterga funkció": A vízszintesen felhelyezett motor a formázható dróttal - a finom forgásnak és a beállítható úton történő előtolásnak köszönhetően - esztergapad jellegű használatot tesz lehetővé.
(Jelölése a gép nevében: '/T'. A 'Basic' és 'Archi' sorozatnak nem tartozéka.)
habeszterga forgatóasztal
A ThermoCut PRO vágógépek egyedi tulajdonsága a "formázható drót" technológia. A kézzel formázható merev dróttal egyébként megvalósíthatatlan alakzatok is kivághatóak. A 0,9 mm vastag drót kézzel a kívánt formára hajtható. A 10 - 30 cm hosszú meghajlított drót a mellékelt adapterbe helyezve rögzíthető a feszített izzószál helyére. A kézzel formázható vágószál kombinálható a többszörös elforgatási és a vágás közbeni forgatási lehetőségekkel is. A formázható drót és a forgatóasztal együttes használatával pedig a 3D munka lehetőségeit tovább bővíti.
(Jelölése a gép nevében: '/S'. A 'Basic' és 'Archi' sorozatnak nem tartozéka.)

adapter és a formára hajtható vágószál:
konkáv testek is vághatóak vele

Perspektíva - (2D+2D vágás) az izzószál két vége egymástól függetlenül vezérelhető! A speciális szoftverrel függetlenül vezérelhető két végpont lehetővé teszi, hogy a test két vége egymástól eltérő alakú és méretű legyen. Egyetlen vágással készíthet perspektivikus hatású betűket, kúpos testeket. Ez lehetőség elengedhetetlen modellezőknek repülőgépszárnyak kivágásához.

Nagy mértékű asszimetrikus vágási igénynél kérjen pneumatikus szálfeszítőt.
(Mindegyik ThermoCut Pro gép tudja. Jelölése a gép nevében: '/P'.)

perspektiva vágás
Titánium vágóhuzal - a réz-titánium ötvözetből készült izzószál élettartama ötszöröse-tízszerese a hagyományos NiCr vágóhuzalénak. Ezenkívül nagyobb vágási sebességet is lehetővé tesz, mint a normál cekász. Természetesen a használhatósági ideje függ a vágási hőmérséklettől. A SoftCut vágószoftver méri a vágóhuzal használati idejét és a vágási hosszt, szükség esetén pedig javasolja a szálcserét. A vágóhuzal tekercsben kapható, de a géppel is jár egy tekercs.
AWT Automatikus szálfeszítés
awtAutomatikus vágóhuzal-feszítő a ThermoCut Pro izzószálas habvágókhoz.
 • a vágóhuzal egy feszített tekercstartóra van feltekerve
 • a huzal feszítés mértéke a habvágón gombokkal állítható
 • a beállítások a gép EEPROM-jában tárolódnak
 • a vágóhuzal feszítés egy fix pozícióban zárolható

Alkalmazás: Az automatikus szálfeszítés lehetővé teszi a habvágó karjainak szabad mozgását, az izzószál végeinek egymástól független mozgatását extrém távolságokra is. Komplex 3D alakzatok készítésénél szükséges opció. Ferde tetők vágásához nélkülözhetetlen.

tetőszigetelés

Jobb oldali blokkok

REFERENCIA

Művészi alkalmazás, különleges testek vágása

Melyiket válasszam?

VIDEO

betűk, alakzatok vágása XPS-ből
Habbetű vágás

térbeli felirat polisztirolból
Felirat készítés

szigeteles EPS tömbből
Dekorléc, szigetelés EPS-ből

TIPP

MultiWire több izzószálas habvágó: elsősorban építészeti dekorlécek, holker díszlécek sorozatgyártásához kifejlesztett berendezések.
ThermoCut MW15

Copyright (c) Digit Bt., Budapest, Minden jog fenntartva. - www.nagyformatumu.hu - kapcsolat - adatvédelmi tájékoztató - hu